Groepen in Heerlen

Hier vind je het aanbod in trainingen en groepsbegeleiding

Advies

Bijzondere Inloop

Voor wie is Bijzondere inloop? Bijzondere inloop is een inloopmoment voor mensen die zijn doorverwezen door een hulpverlener van Stand-By. 

Voor mensen die geen directe individuele begeleiding nodig hebben, maar wel een plek nodig hebben, waar ze terecht kunnen om hun verhaal te delen, praktische vragen te stellen en andere mensen willen ontmoeten.

Wat maakt het bijzonder en anders dan andere inloopmomenten? De locatie is klein en huiselijk, wat zorgt voor minder prikkels. Men kan hier terecht voor ontmoeting, voor een gesprek (dat kan ook individueel) en praktische vragen. Er is ruimte om een gesprek individueel met iemand te voeren middels gebruik te maken van een andere ruimte of te wandelen. Binnen de locatie is het mogelijk om een activiteit te doen, bijvoorbeeld spel of iets creatiefs. Indien er andere behoeftes zijn, dan kan dit besproken worden.

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met het Sociaal Buurtteam. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken of deze groepsondersteuning iets voor jou is.

Het buurtteam is elke werkdag tussen 8:30-17:00 uur bereikbaar op: 045 5604004

Welzijn

Verkennen, Ervaren & Advies (VE&A)

Dit is een plek waar deelnemers, middels uiteenlopende doelgerichte activiteiten, direct aan de slag gaan!

  • In fase 1 doorlopen de deelnemers gedurende 6 weken de verschillende dimensies van Positieve Gezondheid, waardoor zij op alle leefgebieden hun veranderwens gaan verkennen en ervaren.

Indien de veranderwens helder is en de deelnemer wilt hier stappen in maken kan men doorstromen naar fase 2.

In fase 2 worden deelnemers uitgedaagd om te experimenteren en te oefenen met situaties om hun vooraf gestelde doel(en) te behalen.

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met het Sociaal Buurtteam. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken of deze groepsondersteuning iets voor jou is.

 

Het buurtteam is elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar op:

0455604004

Meedoen

Welkom bij Mezelf

Wat beleef je bij deze titel, welke gedachte/beeld/gevoel roept dit bij je op? 

Als ik jou vraag: ‘Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?’, kun je daar spontaan en met een rijk/warm/happy gevoel een antwoord op geven? 

Een mens kan wat afzoeken in zijn/haar leven. 

Op zoek naar geluk worden heel wat wegen bewandeld, heel wat aan hoop en verwachting ingezet. 

Maar wat, als je vanuit levensgeschiedenis en gebeurtenissen dat stemmetje hebt overgehouden, dat overal met je meegaat en bij alles wat je wil, zoekt en probeert van zich laat horen: “Zie je wel, dat heb ik weer”; “Ik ben niet goed genoeg”; “Ik ben een loser”; “Dat is niet voor mij weg gelegd”. 

Deze patronen zijn meestal ontstaan als overlevingsgedrag. Ze worden vaak automatisch herhaald tot ze herkend en doorzien zijn. Dan kunnen de patronen ontspannen en komt er ruimte voor nieuwe gezichtspunten en nieuw gedrag. Dat is geen gemakkelijke weg en kan alleen als je eraan toe bent. Het leren aanvaarden van succes is hierbij onmisbaar. 

“Everybody say, nothing comes too easy. When you got it, nothing comes too hard” , uit een songtekst van Prince, is een waardevolle steunende gedachte in deze zoektocht. 

Een zoektocht om contact te maken met wat er in jou leeft. Om je uitgenodigd te voelen de beste versie van jezelf te zijn, zoals ‘t op dat moment voor jou mogelijk is. Vanuit jouw kracht en mogelijkheden, vanuit jouw regie over je zijn. 

Zou t fijn kunnen zijn om jezelf met begrip, vriendelijkheid, ’n glimlach, ’n zucht en ’n knipoog in de spiegel aan te kunnen kijken?

In de themagroep Welkom bij mezelf zijn we er als klankbord en lantaarntje voor elkaar. 

Je ontdekt je eigen unieke weg.  

Op weg naar: er mogen zijn; jouw plek in jouw leven.  

Van harte en met warme trots jouw naam kunnen schrijven op de kaft van jouw levensboek! 

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met het Sociaal Buurtteam. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken of deze training iets voor jou is.

 

Het buurtteam is elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar op:

T (045) 560 40 04

Meedoen

herstelwerkgroep Mondriaan

De herstelwerkgroepen zijn zelfhulpgroepen waarin men kennis maakt met het begrip Herstel. Iedere deelnemer heeft een psychische crisis doorgemaakt en wil naast het leren omgaan met zijn/haar kwetsbaarheid, een nieuwe betekenis en doel geven aan het leven. Aan de hand van thema's deelt en bespreekt men met elkaar eigen ervaringen. Daarbij wordt steeds een herstelthema uitgediept. Op die manier krijgt men meer ervaringskennis en ontwikkelt u een persoonlijk en gezamenlijk herstelperspectief. De groep, van maximaal 8 deelnemers, komt iedere twee weken bij elkaar. De bijenkomst duren 2 uur en worden ondersteund door twee kartrekkers (ervaringsdeskundigen). De kartrekkers zijn zelf tegelijkertijd deelnemer, maar vervullen ook een voorzittersrol.

Educatie

Ik heb Autisme en nu........?

Het is een gesloten groep met bewoners die de diagnose Autisme hebben en samen willen ontdekken wat Autisme voor hun betekent.

Welke obstakels ik tegenkom en deze op een positieve manier kan benaderen

Interesse of meer informatie?

Neem contact op met het Sociaal Buurtteam. We gaan graag met jou in gesprek om te bekijken of deze training iets voor jou is.

 

Het buurtteam is elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar op:

0455604004

Training

Training Jongeren samen sterk

Hoera, eindelijk 18! Training ‘Jongeren samen sterk!’ 

Je wordt 18 of bent eindelijk 18 jaar geworden! Een moment waar je misschien naar uitkijkt, maar het kan ook best een spannende periode zijn. Als je 18 wordt, mag je meer, maar je moet vanaf nu ook van alles zelf regelen. Vanaf je 18e ben je namelijk financieel verantwoordelijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat je zelf je zorgverzekering moet afsluiten.

Wij helpen je op weg

Om je een beetje op weg te helpen hebben we speciaal voor jou de training ‘Jongeren samen sterk’ ontwikkeld. In die training gaan we aan de slag met:  Regelzaken: wat moet nu en wat kan later? Denk hierbij aan het aanvragen van een DigiD code, het regelen van een zorgverzekering/bankrekening of een inschrijving bij Thuis in Limburg.  Persoonlijke ontwikkeling: gezondheid, invulling van je dag en het runnen van het huishouden. Natuurlijk kun je ook jouw eigen ervaring delen of zelf onderwerpen aandragen voor de bijeenkomsten.

Praktische informatie

- Je kunt deelnemen als je tussen de 16 en 20 jaar bent en in Heerlerheide of Hoensbroek woont. - Deelname is gratis. - De training start op 1 november. - Je komt 8 weken lang iedere dinsdag bij elkaar. - -Locatie: Buurtpunt Paulus, Olmenstraat 11, 6413 RA Heerlen - Duur: 16.00 tot 18.00 uur. - De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. - Is de groep vol en wil je toch deelnemen? Dan zetten we je op de wachtlijst!  Geen open groep.

Aanmelden verplicht!!!

Rolstoel toegankelijk

Training wordt gegeven door Jens en Stand-By! medewerkers.

Zoom