Uitgelicht uit Heerlen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sociaal

High Tea bij Buurtpunt De Koffiepot

High Tea bij Buurtpunt De Koffiepot!

Samen genieten van verschillende zoete en hartige hapjes met een lekker kopje thee.

Wegens het grote succes van de High Tea zullen er twee datums bekend worden gemaakt waarvoor je je kunt inschrijven. Je kunt je inschrijven voor één van deze twee datums. Zo krijgt iedereen de kans om zich aan te melden voor de High Tea.

Kom jij ook? Meld je dan snel aan bij het beheer van Buurtpunt De Koffiepot!

Wanneer: Woensdag 21 juni van 14:00 uur tot 16:00 uur

óf woensdag 19 juli van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Waar: Buurtpunt De Koffiepot (Kasteel Hoensbroeklaan 190)

Kosten: €3 per persoon (Betalen bij aanmelding)

Wees er snel bij want vol=vol.

Heb je dieetwensen of allergieën? Geef deze dan vooraf door bij de aanmelding.

Sociaal

Wereldlunches in Mei en Juni

In de Heksenketel bereiden wij elke laatste woensdag van de maand voor alle mensen in de wijk en daarbuiten een wereldlunch.

Het is een lunch met specifieke gerechten uit een bepaald land. Deze oorspronkelijke gerechten worden bereid door een uit dat land afkomstige kokkin. Het zijn dus zeer authentieke gerechten, die door onze charmante kokkin worden geserveerd. Deze lunch komt elke maand uit een ander land, vandaar de naam wereldlunch.

31 mei: Duits met een Hongaars tintje

28 juni: Portugees

Kosten €6,00 Tijd 12.00 uur

Minsten 3 dagen vooraf aanmelden via tel: 06-18956083

Gezondheid

Beweegmarkt - 1 juni

Op donderdag 1 juni 2023 organiseert Heel Heerlen Beweegt in samenwerking met Heerlen Stand-By een Beweegmarkt.

De Beweegmarkt wordt georganiseerd in Buurtpunt SamSam gelegen in Zeswegen. Tijdens de Beweegmarkt zullen verschillende sportaanbieders, fysiotherapeuten en andere partners aanwezig zijn om u te voorzien van informatie over hun aanbod. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor een praatje en een kopje koffie. U kunt tussen 13:00 & 17:00 uur binnenwandelen, aanmelden voor de Beweegmarkt te bezoeken is niet nodig.

Tevens kunt u tijdens de Beweegmarkt deelnemen aan een gratis fittest. Hiervoor kan u zich wel aanmelden. Dit kan via www.heelheerlenbeweegt.nl/beweegmarkt

Ophaalservice:

Bent u niet in de mogelijkheid om zelf naar de beweegmarkt te komen, dan kunt u gebruik maken van de ophaalservice. Aanmelden van te voren is niet nodig. Wilt u met een groep van +5 personen gebruik maken van de ophaalservice, neem dan wel even contact op. De opstaplocaties en vertrektijden zijn te vinden op onze website en op de poster.

Heeft u een vraag over de beweegmarkt? Neem dan contact op met sportconsulent Rachel Heel Heerlen BeweegtSport

50PLUS Fietstocht - 24 mei

Bent u er ook weer bij? Op woensdag 24 mei vindt de volgende editie van de 50PLUS Fietstocht plaats. Ook deze editie organiseren wij de tocht weer samen met onze collega's van The MoveFactory en Gemeente Brunssum.

De tocht is ongeveer 40km lang, gaat voornamelijk door de natuurrijke omgeving en passeert diverse gemeente grenzen. Deze editie starten we bij Sportpark Imstenrade (RKHBS) in Heerlen.

Klik op deze link om naar de inschrijfpagina te gaan!

De starttijd is tussen 9.30 en 11.30u, de uiterlijke finishtijd 17.00u.

Kosten: €5,- p.p. hiervoor ontvangt u een goodiebag* en koffie en vlaai op de pauzeplek.

*Wilt u verzekerd zijn van een goodiebag, aangeboden door PLUS Tim & Joyce Janssen, is vooraf inschrijven verplicht.

Sociaal

Herinneringen ophalen in de wijk

Vrije school Parkstad en Zuyd Hogeschool organiseren op 24 en 31 mei in samenwerking met wijkraad Aarbek, wijkraad De Groene wijk en Opbouwwerk Heerlen Stand-by! ontmoeting voor jong en oud in Buurtpunt A Gene Bek.

Tussen 14:00 en 16:00uur bent u welkom om samen spelletjes te spelen en te kletsen met de leerlingen van de vrije school. Dit alles onder het genot van gratis koffie en een vlaai.

Aanmelding doorgeven tijdens de inloopmomenten in Buurtpunt A gene Bek of via de contactgegevens onder aan deze pagina.

Sociaal

Buitenspeeldag 2023

Op zondag 11 juni organiseren wij een buitenspeeldag in de wijk Caumerveld-de Erk voor kinderen tussen 0 en 12 jaar! Deze dag staat helemaal in het teken van spelen, knutselen, springen en klauteren. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud! We willen kinderen/kleinkinderen laten genieten van een onvergetelijke dag vol plezier en vertier.

Om alles goed en veilig te laten verlopen zoeken wij vrijwilligers die op 11 juni willen meehelpen.

Wij zoeken hulp bij de opbouw en afbraak van de verschillende onderdelen. Daarnaast os er ook hulp nodig bij de verschillende activiteiten en spellen.

Sociaal

Dansavond

Maandelijks vind er in de regel op de laatste zaterdag van de maand een altijd gezellige dansavond plaats met live-muziek. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open: 19.00 uur. Entree: € 4,50 pp

Cultuur

Vrie - Art

Wij zijn een groep lokale kunstenaars die de buurtbewoners van Vrieheide willen laten kennismaken met kunst en het beoefenen daarvan. Met gratis workshops in het buurtcentrum Het Heitje. Zaterdag 19 juni hebben we introductiemiddag van 13.00 tot 15.00 uur in de Buurttuin Vrieheide aan de Versillienboschweg.

Duurzaamheid

Schoon Vrieheide

Doe je ook mee met Schoon Vrieheide- de Stack?

Vorig jaar zijn we met een aantal bewoners een nieuw initiatief gestart  onder de naam ‘Schoon Vrieheide- de Stack”.

Wij wonen in de buurt van het Heidserpark en zetten ons samen in voor onze buurt. Wij lopen regelmatig door het park en verzamelen daar zwerfvuil.

Zwerfvuil is slecht voor de natuur en de dieren die daar leven, het is ook geen gezicht, wij willen graag wonen in een nette buurt, dat geeft een beter gevoel.

In de afgelopen tijd hebben wij al een paar keer een opschoonactie gehouden; het park ziet er al een heel stuk beter uit. Het is ook leuk om  op deze manier andere buurtbewoners te leren kennen.

Het is ook gezellig, om samen zo actief te zijn; wij drinken na zo een actie ook af en toe een kopje koffie of fris samen.

Sinds kort werken we samen het Domushuis van het Leger des Heils. Zij maken nu ook regelmatig  samen met enkele mensen van hun een rondje door de buurt om zwerfvuil te verzamelen.

Wij zijn erg blij met deze steun en hulp van hun.  Bij gaand  enkel leuke foto's van onze opschoonacties. Misschien is dit een leuk voorbeeld voor je eigen buurt?  Doe ook mee en  sluit je aan bij ons initiatief.  

Neem contact op met Gert Jan Blom, stuur een mailtje  naar gjb1954@home.nl of bel met tel. 0651785615.

Sociaal

Zaalvoetbal als middel voor jongeren

ZAALVOETBAL ALS BASIS VOOR JONGEREN UIT ZESWEGEN

Al ruim twee jaar is jongerenwerker Jeffrey actief in Zeswegen. Jeffrey is wekelijks aanwezig in de wijken Zeswegen, Meezenbroek en Molenberg om met de jongeren in contact te komen. Hij gebruikt zaalvoetbal om voornamelijk jongeren vanaf 12 jaar met elkaar te verbinden. Zaalvoetbal is niet afhankelijk van het weer en kan daarom het hele jaar door gespeeld worden.

Jeffrey biedt een luisterend oor tijdens voetballen

Heeft een jongere een vraag? Dan heeft Jeffrey een antwoord. Of hij geeft advies over alledaagse dingen. Begeleidt jongeren naar stageplekken en bijbaantjes. Ook voor gesprekken met ouders draait hij zijn hand niet om. En het belangrijkste van alles: Jeffrey biedt een luisterend oor. Dat doet hij tijdens een potje voetbal op zowel hoog als lager niveau.

Jongeren zijn actief in hun buurt

Naast het voetbal zijn de jongeren ook maatschappelijk actief. Zo hebben ze pas geleden invulling gegeven aan een mural in hartje Zeswegen. Aan de hand van een workshop hebben ze vorm gegeven aan het ontwerp. Daarnaast helpt de oudere jeugd de jongere jeugd met hun vragen.

Zoom