Organisaties in Heerlen

Ontdek onze 158 organisaties en initiatieven

Heerlen-Stad
Buurthuizen

Buurtpunt Schandelen

Buurtpunt Schandelen is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

 

Waar

Molenwei 500
Heerlen
Heerlen-Zuid
Buurthuizen

Buurtpunt Molenberg

Buurtpunt Molenberg is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Kerkraderweg 7
Heerlen
Heerlen-Zuid
Buurthuizen

Buurtpunt Peterschunck

Buurtpunt Peter Schunck is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Peter Schunckstraat 340a
Heerlen
Hoensbroek
Beweging

Heel Heerlen Beweegt

Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen. Dat proberen wij sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt toegankelijker te maken. Dit doen wij middels een breed sport- en beweegaanbod in en om de gemeente. In samenwerking met maatschappelijke partners die sport en bewegen een warm hart toe dragen.

Aanmelden

Vivian Boesten - Vivian@heelheerlenbeweegt.nl - 045-5602525
Heerlen-Zuid
Advies

Juridisch Loket

Juridisch advies en informatie. Kijk op onze website voor de openingstijden. Balie geopend vanaf dinsdag 12 april (!).

Waar

Maanplein 14
Heerlen
Heerlen-Stad
Advies

Juridisch Loket

Juridisch advies en informatie. Kijk op onze website voor actuele openingstijden. Balie geopend vanaf dinsdag 12 april(!).

Waar

Maanplein 14
Heerlen
Heerlen-Zuid
Buurthuizen

Buurtpunt the Flash tijdelijk verhuisd

Buurtpunt The Flash tijdelijk verhuisd naar

Locatie: Vullingsweg 167 (achter de Chinese school)

Buurtpunt The Flash is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Vullingsweg 167
Heerlen
Heerlen-Zuid
Huisartsen

Spreekuur van praktijkondersteuner

Dichtbij huis en laagdrempelig

Op dinsdagochtend vanaf 9 uur houdt praktijkondersteuner Gaby spreekuur in het Buurtpunt Peter Schunck. 

De huisartsen Van Daal en Van den Berg van het Gezondheidshuis Zuyd zijn erg blij dat ze deze extra service mogen bieden op deze plek.

Patiënten van het Gezondheidshuis kunnen hier op afspraak bij de praktijkondersteuner terecht.

Zo is het mogelijk om dichtbij huis bloeddruk te meten, of langs te komen voor een consult of diabetesspreekuur.

Ook kunt u zich bij Gaby opgeven om iedere maandag van 10:00 tot 12:00 te wandelen. deze wandeling is voor de stevige doorstappers.

Voor de mensen die afhankelijk zijn van vervoershulpmiddelen kunnen zich opgeven om iedere dinsdag om 11:00 me te wandelen.

Aanmelden

huisart Dr. van Daal - info.vandaal@ezorg.nl - 0455413804
Heerlerheide
Basisscholen

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool verzorgd inspirerende gastlessen op basisschool de Schakel in Heerlerheide

Aanmelden

Michelle Muijlkens - michelle.muijlkens@imcbasis.nl
Heerlerheide
Advies

Informatie Dierenwelzijn

Medewerkers van STAND-BY! zijn betrokken bij dierenwelzijn. Zij komen thuis bij mensen, en zien daardoor signalen van dierenleed en dierenmishandeling. Daarom heeft STAND-BY! aandacht voor huisdieren en zijn er collega’s actief als aandachtsfunctionaris Dierenwelzijn. Wij als aandachtfunctionaris willen jullie laten weten waar jullie terecht kunnen als je vragen en/of zorgen hebt over dierenwelzijn.

Dierenleed gaat niet alleen over ernstige verwaarlozing of mishandeling. Als een hond nooit wordt uitgelaten of als iemand buitensporig veel huisdieren heeft, kan ook dit niet goed voor het dier zijn.

De Dierenbescherming heeft een signalenkaart gemaakt over dierenwelzijn. Zie je één of meerdere van deze signalen? Dan is het mogelijk dat er sprake is van dierenmishandeling. Via deze link kom je bij de signalenkaart: Signalenkaart-2018-low_res-nw_nieuwoktober2018.pdf (dierenbescherming.nl)

Bij een acute situatie, waarbij het dier direct hulp nodig heeft, bel je meldpunt 144. Dit kun je doen door op je telefoon het nummer: 144 te bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Is het noodzakelijk om anoniem te melden? Dan kan er ook melding worden gemaakt bij Meld Misdaad Anoniem. Via deze link kom je op de website: Anoniem melden | Meld Misdaad Anoniem.

Op de website De Dierenbescherming beschermt dieren - Dierenbescherming.nl kun je al heel veel informatie vinden over dierenwelzijn. Heb je na bezoek van deze website nog vragen? Dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van De Dierenbescherming: 088 81 13 000. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Heb je zelf een huisdier en zou je hier hulp bij willen hebben dan kan jou begeleider een hulpverleningstraject aanvragen bij De Dierenbescherming (helpdesk). Als je geen begeleider hebt dan zou je zelf kunnen bellen naar De Dierenbescherming om de mogelijkheden te bespreken.

Als je op zoek bent naar informatie over het verantwoord houden van huisdieren, ben je bij het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren(LICG) aan het juiste adres. Hier kun je over vele huisdiersoorten (van hond tot slang, en van kip tot goudvis) informatie vinden in de vorm van een ‘huisdierenbijsluiter’. Naast de huisdierenbijsluiters is er nog veel meer informatie te vinden op het LICG, bijvoorbeeld over veel voorkomende gedragsproblemen bij honden en katten, over de kosten die een huisdier met zich meebrengt en een lijst met adressen van dierenvoedselbanken voor mensen met een laag inkomen. Via deze link kom je op de website: licg.nl - Over houden van huisdieren

 

Heerlerheide
Kledingwinkels

Ontmoetingswinkel - Leger des Heils

Op de Wannerstraat 25 zit onze Ontmoetingswinkel. Loop hier gerust eens binnen voor een praatje en een kopje koffie. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals de Crea-ochtend.

Schuin tegenover op Wannerstraat 16 zit onze grote winkel met 2e kans kleding, schoenen.

Aanmelden

Cees Bontekoe - cees.bontekoe@legerdesheils.nl - 0615830672
Heerlen-Stad
Activiteitencentrum

Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad

KBO Heerlen Stad is een afdeling van de landelijke Unie KBO (Katholieke Bond van Ouderen), een belangenvereniging met zo’n 250.000 leden. Op dit moment hebben wij zo'n 285 leden. KBO Heerlen Stad is opgericht op 20 oktober 1988 met als voornaamste doelstelling het behartigen van de belangen van ouderen. 

Door de grootte van de landelijke bond kan er veel invloed worden uitgeoefend op de politiek en andere instellingen. Hiernaast organiseren wij ook tal van activiteiten. Deze activiteiten kunt u ook vinden op deze website bij de Nieuwsbrief

Aanmelden

Hoensbroek
Activiteitencentrum

De Weijenberg Alcander

De Weijenberg is een activiteiten en buurtcentrum voor alle buurtbewoners in Hoensbroek, gelegen in de Weijenberg flat.

Aanmelden

Peike Reintjens - preintjens@alcander.nl
Hoensbroek
Inloop

Buurtpunt de Vlieger

Inloop voor alle bewoners uit de wijk.

Koffie, praatje of een hulpvraag? loop rustig binnen!

Ingang achter de gymzaal!

Aanmelden

Bart Verwiel - bart.verwiel@levantogroep.nl
Hoensbroek
Buurtinitiatief

Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden

Wij zijn er voor de buurt en haar bewoners

Waar

Maria-Gewandenstraat 24
Hoensbroek

Aanmelden

Jo Hermanns - info@mariagewanden.nl - 0630664406
Heerlen-Zuid
Activiteitencentrum

Jeugd- en jongerenwerk JenS

Activiteiten jeugd- en jongerenwerk JenS

Aanmelden

Joran JenS - jbijl@jenshelpt.nl - 0643144100
Heerlen-Zuid
Ontmoetingsplaats

Locatie Corisberg

In de ontmoetingsruimte van dit prachtige wooncomplex wordt door een groepje enthousiaste vrijwilligers diverse activiteiten aangeboden voor senioren. Maandag van 19.00 tot 21.00 uur ontmoeten onder een genot van een kop koffie. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur :spellenmiddag. Vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur: kwajongen. Zondagochtend van 10.30 tot 12.00: koffie, muziek, ontmoeten.

Aanmelden

Helma - atimmermans@alcander.nl - 0629124874
Hoensbroek
Buurtteam

Welkom bij mezelf

Wat beleef je bij deze titel, welke gedachte/beeld/gevoel roept dit bij je op? 

Als ik jou vraag: ‘Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?’, kun je daar spontaan en met een rijk/warm/happy gevoel een antwoord op geven? 

Een mens kan wat afzoeken in zijn/haar leven. 

Op zoek naar geluk worden heel wat wegen bewandeld, heel wat aan hoop en verwachting ingezet. 

Maar wat, als je vanuit levensgeschiedenis en gebeurtenissen dat stemmetje hebt overgehouden, dat overal met je meegaat en bij alles wat je wil, zoekt en probeert van zich laat horen: “Zie je wel, dat heb ik weer”; “Ik ben niet goed genoeg”; “Ik ben een loser”; “Dat is niet voor mij weg gelegd”. 

Deze patronen zijn meestal ontstaan als overlevingsgedrag. Ze worden vaak automatisch herhaald tot ze herkend en doorzien zijn. Dan kunnen de patronen ontspannen en komt er ruimte voor nieuwe gezichtspunten en nieuw gedrag. Dat is geen gemakkelijke weg en kan alleen als je eraan toe bent. Het leren aanvaarden van succes is hierbij onmisbaar. 

“Everybody say, nothing comes too easy. When you got it, nothing comes too hard” , uit een songtekst van Prince, is een waardevolle steunende gedachte in deze zoektocht. 

Een zoektocht om contact te maken met wat er in jou leeft. Om je uitgenodigd te voelen de beste versie van jezelf te zijn, zoals ‘t op dat moment voor jou mogelijk is. Vanuit jouw kracht en mogelijkheden, vanuit jouw regie over je zijn. 

Zou t fijn kunnen zijn om jezelf met begrip, vriendelijkheid, ’n glimlach, ’n zucht en ’n knipoog in de spiegel aan te kunnen kijken?

In de themagroep Welkom bij mezelf zijn we er als klankbord en lantaarntje voor elkaar. 

Je ontdekt je eigen unieke weg.  

Op weg naar: er mogen zijn; jouw plek in jouw leven.  

Van harte en met warme trots jouw naam kunnen schrijven op de kaft van jouw levensboek! 

 

 

Op dit moment lopen er 2 themagroepen van "Welkom bij mezelf" 

Wanneer: Maandag van 13.00 - 15.00 uur en Donderdag van 09.00 - 11.00 uur 

Waar: in Buurtcentrum De Koffiepot in Hoensbroek 

Kosten: geen qua geld! Wel: je inzet en betrokkenheid en heel belangrijk: je aanwezigheid omdat je samen een vertrouwensband opbouwt 

Aanmelden: Sociaal Buurtteam 045 560 4004 en aangeven: deelname groep “Welkom bij mezelf”. 

Bij voldoende aanmelding kan een nieuwe groep starten, we kijken dan samen naar locatie en tijd. 

 

Aanmelden

Sociaal Buurtteam Aangeven deelname groep Welkom bij mezelf - 045 5604004
Heerlen-Stad
Creatief

Open inloop creatief

Ben jij creatief en wil je samen met anderen je creativiteit delen?

Elke vrijdag in buurtpunt The Break schandelermolenweg 24 in Heerlen.

is van 10-12 uur open inloop "Creatief"

(neem je eigen spullen mee)

(vooraf aanmelden per mail)

De koffie staat klaar!

Aanmelden

Sharon Vondenhoff - sharonvondenhoff@mgzl.nl
Heerlen-Stad
Ontspanningssport

BadmintonPlus

BadmintonPlus is voor recreatieve badmintonsporters in Parkstad Heerlen, Landgraaf en omgeving. Onder het toezicht van een spelleider streeft BadmintonPlus naar een sportieve en ontspannende activiteit.

Donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de gymzaal aan de Limburgiastraat te Heerlen.

De sportzaal ligt in stadsdeel Heerlen-Oost in de wijk Meezenbroek en maakt deel uit van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) MSP. In hetzelfde gebouw ligt basisschool de Droomboom en buurtcentrum ’t Leienhoes. De gymzaal is geschikt voor school- en recreatief gebruik. Belijning is aangebracht voor badmintonvelden voor enkel- en dubbelspel. Er zijn twee kleedlokalen met douches, toiletten en een MIVA toilet.

Adres: Toegang via: Speelplein basisschool De Droomboom, Limburgiastraat 34, 6415 VT Heerlen.

Verdere info op de website van Badmintonplus: https://badmintonplus.nl

Waar

Limburgiastraat 34
Heerlen

Aanmelden

Wiel Bruns - informatie@badmintonplus.nl
Heerlen-Zuid
Marketing bureaus

Mackintosh Branding Online & Offline

Mackintosh Branding is een online en offline bureau voor bedrijfsleven, ondernemers en overheid. Die hulp nodig hebben op het gebied van:

 • Social Media (strategisch - creatieve content - planning)
 • Social media trainingen
 • Offline grafische vormgeving - huisstijl
 • Campagnes online en offline
 • Brandings coaching
 • Photoshoots social media
 • en meer

Waar

Weltertuijnstraat 28
Heerlen

Aanmelden

Leandra Mackintosh - info@mackintoshbranding.com - 06 47016583
Heerlerheide
Ontmoeten

Buurtwoonkamer 't Plateintje

In Buurtwoonkamer 't Plateintje kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en worden activiteiten georganiseerd voor en door buurtbewoners.

Aanmelden

Barbara Baburek - bbaburek@alcander.nl
Heerlen-Stad
Yoga

Yoga lessen

U kunt bij Cascade Yoga terecht voor uw indoor Hatha Yoga lessen en voor de bijzondere buitensessies waarbij we de mooiste plekjes in het Limburgse land bezoeken om daar te wandelen, yoga te beoefenen, en lekker te ontspannen of te mediteren.

Waar

Kloosterweg 1
Heerlen

Aanmelden

Paula Kersten - info@cascadeyoga.eu - 0651611775
Heerlen-Stad
Fitness

CrossFit Heerlen

CrossFit Heerlen biedt personal training in klein groepsverband. Spreek jou dit aan? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Waar

In de Cramer 23
Heerlen

Aanmelden

Danny Plesz - info@crossfitheerlen.nl - 0681027662
Heerlen-Stad
Verenigingen

V.V. De Eekheuëre

Carnavalsvereniging sinds 1975 in de wijk Eikenderveld bestaande uit onder andere;

 • Besjtuur
 • Road van Ellef
 • Jònkheed
 • Aod-Prinse
 • Eekheuërevrung (optochtgroep)

Èn ieder jaar ontzettend leuke activiteiten zoals;

 • Proklamasie
 • Kingerzitting
 • Groeët EekheuëreBal
 • Diealekviering
 • Poeffel Moeffel
 • Òptog
 • Sjpaszitting

Neem gerust eens een kijkje op onze website of onze FB-pagina als je op de hoogte wil blijven van al onze activiteiten of als je in contact met ons wil komen. Wie weet zien we elkaar snel; dat zouden we hartstikke tof vinden!

Aanmelden

V.V. De Eekheuëre - sikkretaris@eekheuere.nl
Hoensbroek
Bijeenkomsten

Zelfregietool

Als jij echt iets positief wilt veranderen of verbeteren, of je bent op zoek naar antwoorden, dan kun je het meest bereiken in een zogenaamde zelfregiegroep (groep van ‘lotgenoten’).

Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Stel je vraag, zoek informatie of vind een groep

Aanmelden

hallo@zelfregietool.nl - 06 - 30962521
Heerlen-Stad
Dansen

Swing-inn

Dansschool Heerlen: Swing-inn

Aan het gezellige pleintje op de Morenhoek in Heerlen gaan al 35 jaar lang de voetjes van de vloer. Ruim 25 van die jaren danst Parkstad onder de vlag van Swing-inn, de dansschool in Heerlen waar professionele dansleraren het plezier van dansen met liefde delen. 

Een tweede thuis

Iedereen die geniet van dansen is welkom bij Swing-inn. “Swing-inn heeft zich ontwikkeld tot een plek waar mensen graag komen. We streven ernaar dat de dansschool aanvoelt als een tweede thuis. Bij ons kan iedereen genieten van dansen op zijn of haar eigen manier en die gelegenheid hopen we nog jarenlang te kunnen bieden. Ons motto: Dance, enjoy the rhythm!

Aanmelden

Richard Kebeck - richard@swing-inn.nl - 0455711800
Hoensbroek
Buurthuizen

Buurtpunt De Vlieger

Het buurtpunt is er voor de buurtbewoners van Nieuw Lotbroek en omgeving. In het buurtpunt kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten voor buurtbewoners.

Heeft u een vraag? Maak dan gebruik maken van onze dienstverlening en hulpverlening. Bent u nieuw in de buurt kom dan een kopje koffie drinken op onze inloopactiviteit. Heeft u een leuk idee voor een nieuwe activiteit of project in de buurt of zoekt u vrijwilligerswerk, neem dan met ons contact op.

Het buurtpunt is onderdeel van de welzijnsorganisatie STAND-BY! Heerlen STAND-BY! is een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties dat ondersteuning biedt aan alle inwoners van Heerlen.

Waar

Maria Gewandenstraat 24
Hoensbroek

Aanmelden

Peike Reintjens - preintjens@heerlenstandby.nl
Heerlerheide
Theatermakers

Muziektheatergezelschap Compagnie COVAR

Wij zijn muziektheatergezelschap Compagnie COVAR. Onder artistieke leiding van Els Roobroeck maken wij voorstellingen voor, met en door jongeren.

www.compagniecovar.nl

Aanmelden

Sarah Lombré - sarah-faye@compagniecovar.nl - 0642998230
Hoensbroek
Meedoen

Burgerkracht Limburg

Wij maken Limburgers krachtiger door hun zelfredzaamheid te versterken en hun participatie in de samenleving te vergroten.

 • Adviseurs in burgerparticipatie
 • Wij adviseren, coachen en trainen.
 • Een kennis- en expertisecentrum
 • Wij verzamelen, ontwikkelen en delen kennis en inzichten.
 • Een netwerkorganisatie
 • Wij zijn goed doorverbonden met groepen burgers en maatschappelijke organisaties.

 

Wij sluiten aan op de ambities van de Provincie Limburg. Met onze activiteiten dragen wij bij aan het behalen van de doelstellingen van de Sociale Agenda 2025.

Waar

Mercator 1
Sittard

Aanmelden

Wim Venhuis - wimvenhuis@burgerkrachtlimburg.nl - (06) 28023902
Heerlerheide
Bijeenkomsten

Angst de baas 55+

Wilt u weten hoe u met angstgevoelens om kunt gaan en deze een minder belemmerende rol in uw leven laten spelen? In de training ‘Angst de baas’, voor mensen van 55 jaar en ouder, leert u hoe u meer positieve gedachten weet te vormen.

De mate van angstig zijn heeft namelijk alles te maken met de manier waarop u denkt. In de cursus ‘Angst de Baas’ komt u meer te weten over uw angstgevoelens en hoe u daar invloed op kunt uitoefenen. Daarnaast biedt de cursus gelegenheid voor onderlinge erkenning en herkenning.

Deze cursus, bestaande uit 8 bijeenkomsten, start in het voor- en najaar en vindt plaats bij Mondriaan, John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Kijk voor startdata op www.mondriaan.eu/activiteiten

De cursuskosten zijn € 30,-.

Een groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Voor aanvang van de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de trainer. Daarin bekijkt de trainer samen met u of u baat kunt hebben bij deze cursus.

Voor meer informatie, startdata en/of aanmelding kunt u contact opnemen met onze afdeling Preventie 088 506 72 00 of via preventie@mondriaan.eu

Aanmelden

Arthur Kleisterlee - a.kleisterlee@mondriaan.eu - 0633034863
Heerlen-Stad
Bijeenkomsten

Groepsbegeleiding+

Groepsbegeleiding+ ; een aanbod van Heerlen-Standby! Onder leiding van 2 professionals staan we stil bij je de problemen die je tegenkomt in het dagelijks functioneren.

Aanmelden

Jim Reinders - j.reinders@zgtriade.nl - 0652047466
Heerlerheide
Beweging

Frisbee Golfbaan Heerlerheide

Wij willen in het Heidser Park een vrij toegankelijke frisbee golfbaan realiseren. Wat is frisbee golf?Het is een kruising tussen golf en frisbeeën. De golfbal is vervangen door een frisbee (de disc), de holes zijn vervangen door pole holes (een soort baskets op palen). Het is een kwestie van mikken en gooien. Het is de bedoeling om de frisbee in zo min mogelijk worpen in de basket te krijgen. Net als bij golf, wordt voor iedere baan het aantal worpen vastgesteld dat je normaalgesproken nodig hebt. Dit aantal wordt de “par” genoemd. Een disc golf course bestaat meestal uit 9 tot 18 banen, dus je bent al snel enkele uurtjes bezig in de buitenlucht. Heerlijk om zo buiten te bewegen en te ontspannen.

Heerlerheide
Ontmoeten

Bewonerswerkgroep Icarus

Wij organiseren af en toe gezellige en leuke ontmoetingsactiviteiten voor de bewoners van de aanleunwoningen Icarus in Heerlerheide-Centrum. Wij werken hierin samen met zorgcentrum Ter Eyck van Sevagram, welzijnsorganisatie Stand-BY! en andere organisaties. Wij bieden ook een luisterend oor of een handje hulp aan de bewoners als dat nodig is.

Aanmelden

Fieny Rijvers - fienyrijvers@gmail.com - 0619059748
Hoensbroek
Activiteitencentrum

Jeugd en jongerenwerk The Max

Ben jij tussen de 4 - 12 jaar oud en kom je graag in contact met andere kinderen of wil je een leuke activiteiten bijwonen? Kom dan naar het jongerenwerk in de wijk. Bij ons in het jongerencentrum kun je van alles ondernemen zoals, een potje voetbal, creatief aan de slag of leuke spellen ondernemen en nog zo veel meer. Jij bent van harte welkom!

Ook zijn wij te vinden op social media, neem vooral een kijkje voor meer informatie. Facebook: Daisy JENS

Tot snel!

Waar

Kastanjelaan 140
Hoensbroek

Aanmelden

Daisy Peeters - dpeeters@jenshelpt.nl - 06 41 32 15 24
Hoensbroek
Ontmoeten

Stadouders

You need a city to raise a child www.stadouders.nl

Aanmelden

Jacques Giesbertz - info@buzzychain.nl - 648336765
Heerlen-Zuid
Huisartsen

medisch centrum

Medisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde, Fysiotherapie, Manuele Therapie, Geriatrie Fysiotherapie en Bekkenbodemfysiotherapie, Psychologie, Verloskunde, Ergotherapie

Waar

Ovidiusstraat 117
Heerlen

Aanmelden

huisarts palmen-scheepers medisch centrum - praktijk.mca@ezorg.nl - 455717366
Heerlen-Zuid
Sport

Tennisvereniging Oranje Nassau

Bewegen is belangrijk. Neem een gratis proefles bij onze vereniging om kennis te maken met de tennissport.

Waar

Valkenburgerweg
Heerlen

Aanmelden

Nanda Boers - info@tvoranjenassau.nl
Heerlen-Zuid
Zorg

Ergotherapie Spierts

Onze praktijk

ergotherapie spierts is opgestart in 2009. Inmiddels zijn we op 4 locaties werkzaam met 6 ergotherapeuten die allen hun eigen specialisaties hebben.

Disciplines

Ergotherapie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die problemen in het dagelijks leven ervaren. Dit geldt zowel voor volwassenen en ouderen, maar ook voor kinderen. Wij vinden het belangrijk om ons vak in de volle breedte uit te oefenen en daarom kunt u altijd bij ons terecht. De ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen voor deze problemen in bijv de verzorging of het voeren van een huishouden en/of op uw werk of op het gebied van ontspanning. Door middel van ondersteuning, begeleiding, training en/of advisering pogen wij u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren op de gebieden die zijn afgestemd op uw eigen wensen en doelen.

Waar

Burgemeester Waszinkstraat 2
Heerlen

Aanmelden

Peggy Spierts - info@ergotherapiespierts.nl - 06-15459944
Heerlen-Zuid
Kinderopvang

WelterKuil Kinderopvang

www.welterkuil.nl

Waar

Weltertuijnstraat 42
Heerlen

Aanmelden

Kelley Beckers-Boes - k.beckers@welterkuil.nl - 457509110
Heerlen-Zuid
Advies

Adviesraad MO Heerlen

Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Heerlen.

De Adviesraad komt op voor alle burgers in Heerlen, maar heeft speciaal oog voor degene die zorg, steun en/of hulp nodig hebben.

Hoe doet de Adviesraad dat?

De Adviesraad volgt de inrichting en de uitvoering van de sociale wetten in Heerlen. Ze geeft commentaar op het beleid dat de gemeente uitstippelt. Is er aanleiding, dan geeft de Adviesraad advies, gevraagd of ongevraagd. De Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning (MO) is onafhankelijk. De adviesraad staat los van de politiek en neemt geen politiek standpunt in. De adviesraad heeft regelmatig contact met ambtenaren van de gemeente en medewerkers van instellingen zoals die van Stand By voor de Wmo en JenS voor de Jeugdhulpverlening. Daarnaast wordt er gesproken met diverse organisaties die in Heerlen actief zijn in het sociale domein zoals bijvoorbeeld buurtorganisaties, seniorenverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Ook regionaal komen adviesraden bij elkaar om gezamenlijke problemen te delen.

 Wie zitten in de Adviesraad?

De leden van de Adviesraad MO zijn betrokken inwoners van Heerlen. Er is een bestuur, clusters en werkgroepen. De clusters zijn er voor de WMO, de jeugdhulpverlening, Participatie en Burgerbetrokkenheid. Tevens hebben we het Meldpunt Sociaal Signaal waar burgers signalen over knelpunten en klachten kunnen melden. In totaal gaat het om ongeveer 25 onafhankelijke vrijwilligers. Werkgroepen zijn tijdelijk en buigen zich over thema’s zoals toegankelijkheid van voorzieningen, het ouderenbeleid of armoede vraagstukken. De coördinatietafel (bestuur en de clusters) zorgt ervoor dat zaken uit de clusters en werkgroepen op elkaar worden afgestemd. Samen zorgen we ervoor dat de stem van de burger wordt gehoord door adviezen af te geven en mee te praten.

Tenslotte, maar niet op de laatste plaats:

De Adviesraad wil namens de inwoners spreken. Daarom heeft ze grote belangstelling voor de ervaringen in Heerlen met de uitvoering van het sociale beleid. Hoe gaat het met de praktijk van zorg en steun in Heerlen? Wilt u meer weten kijk dan op onze website www.adviesraadmo.nl

Reageren?

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem dan contact met ons op. Telefoonnummer: 06-10 76 52 34 of email:info@adviesraadmo.nl

Aanmelden

Meldpunt Sociaal Signaal - info@adviesraadmo.nl - 610765234
Heerlen-Zuid
Vervoersdiensten

Buurtpunt Bus

Ervaar jij een fysiek of mentale drempel om naar het Buurtpunt A Gene Bek te komen?

Je bent nieuwsgierig naar activiteiten of wil graag (nieuwe) mensen ontmoeten?

Dan kan je gratis gebruik maken van de Buurtpunt Bus A Gene Bek!

telefoonnr: 06-21162321

Heerlerheide
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

 1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
 2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
 3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145
Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Hoensbroek
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

 1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
 2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
 3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145
Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Heerlen-Stad
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

 1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
 2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
 3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145
Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl
Heerlen-Stad
Buurthuizen

Buurtpunt Aambosveld

Het buurtpunt is dé plek waar u terecht kunt voor een praatje of mee kunt doen aan activiteiten.

Kom ook naar het buurtpunt als u:

 • een vraag of probleem heeft waar u hulp bij nodig heeft;
 • vrijwilligerswerk zoekt;
 • zich zorgen maakt over een buurtgenoot?
 • de handen uit de mouwen wilt steken voor uw buurt;
 • vragen of ideeën heeft over de leefbaarheid in uw buurt.

Professionele hulp

Mocht er behoefte zijn aan meer deskundige inzet van hulp dan kunt u gewoon in het buurtpunt terecht. Want ook de vertrouwde gezichten van het sociale buurtteam met medewerkers van de zorg- en welzijnsinstellingen zijn en blijven bereikbaar via het buurtpunt.

Waar

Aambosveld 3 Heerlen

Waar

Aambosveld 3
Heerlen

Aanmelden

Patrick Smeets - psmeets@alcander.nl
Heerlerheide
Kleding

Care & Share

Team Care & Share bestaat uit een groep mensen met een hart voor mensen die het financieel niet breed hebben. We zijn dit project een aantal jaar geleden begonnen in een kerk. Na een tijdje zijn we tijdelijk gestopt, maar vanuit geloof, liefde en het willen helpen van mensen zijn we begin 2018 weer begonnen voor onszelf met het inzamelen van kleding voor de gratis kledingdagen die wij organiseren.

Sinds die tijd is Care & Share al weer flink gegroeid en verbeterd door jullie hulp en onze vrijwilligers.

Het is eigenlijk jammer dat er zoveel verborgen armoede is in Nederland en zoveel mensen het niet breed hebben. Maar zolang het nodig en mogelijk is zullen wij gratis kledingdagen blijven organiseren om een ieder die het goed kan gebruiken een steuntje in de rug te geven, door wat wij samen met jullie doen. Door te delen wat je hebt dragen wij samen een steentje bij aan een goede gezamenlijke maatschappij. Houd onze website en/of facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven over onze ontwikkelingen.

Aanmelden

Roger Piepot - info@careenshare.nl
Hoensbroek
Kleding

Care & Share

Team Care & Share bestaat uit een groep mensen met een hart voor mensen die het financieel niet breed hebben. We zijn dit project een aantal jaar geleden begonnen in een kerk. Na een tijdje zijn we tijdelijk gestopt, maar vanuit geloof, liefde en het willen helpen van mensen zijn we begin 2018 weer begonnen voor onszelf met het inzamelen van kleding voor de gratis kledingdagen die wij organiseren.

Sinds die tijd is Care & Share al weer flink gegroeid en verbeterd door jullie hulp en onze vrijwilligers.

Het is eigenlijk jammer dat er zoveel verborgen armoede is in Nederland en zoveel mensen het niet breed hebben. Maar zolang het nodig en mogelijk is zullen wij gratis kledingdagen blijven organiseren om een ieder die het goed kan gebruiken een steuntje in de rug te geven, door wat wij samen met jullie doen. Door te delen wat je hebt dragen wij samen een steentje bij aan een goede gezamenlijke maatschappij. Houd onze website en/of facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven over onze ontwikkelingen.

Aanmelden

Roger Piepot - info@careenshare.nl
Heerlen-Zuid
Bibliotheek

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan

Openbare bibliotheek

Waar

Vullingsweg 68
Heerlen
Heerlen-Zuid
Vrijwilligerswerk

Sociaal Maatje Heerlen

Laten we maatjes worden!

Vrijwilligersproject Sociaal Maatje Heerlen zet zich in voor Heerlenaren met een klein sociaal vangnet. Bij ons staat eenzaamheidsbestrijding en het toewerken naar zelfredzaamheid centraal. Tijdens een telefonisch gesprek wordt bekeken waar een maatje jou mee kan helpen. Hierna zetten we jouw vraag uit onder onze maatjes.

Maatje worden of zoeken?

Meld je aan: www.sociaalmaatjeheerlen.nl

Als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kun je ook direct lid worden van onze WhatsApp-alertgroep. Daar plaatsen wij de meest recente hulpoproepen. Lid worden is geheel vrijblijvend! Je reageert alleen als je een oproepje ziet dat bij je past. Word direct lid, via deze link: https://chat.whatsapp.com/EJIzRyQ2fyfKnQAfhbLDHv.

Diensten

Gezelschap: samen koffie drinken, wandelen of een andere activiteit ondernemen, zoals een daguitje.

Contact op afstand: een luisterend oor; telefonisch, via WhatsApp of post.

Sociaal netwerk uitbreiden: samen met een maatje kijken naar activiteiten of groepen waarbij je aansluiting kunt vinden. In samenwerking met de buurtpunten van Heerlen.

Boodschappenhulp: samen boodschappen doen, boodschappen laten doen of hulp bij online boodschappen doen.

Samen koken: koken met een maatje of samen eten en koken met een groep geïnteresseerden.

Mee-eten: als je fysiek niet in staat bent om zelf te koken, kan een vrijwilliger voor je meekoken.

Samen de hond uitlaten of andere huisdieren verzorgen.

Hond uitlaten door maatje: als je dit door omstandigheden niet zelf kunt.

Ziekenhuisbegeleiding: begeleider Omnibuzz of ander ziekenvervoer.

Ziekenhuisvervoer: met eigen auto.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen

Aanmelden

Amber-Helena Reisig - areisig@alcander.nl - 455602525
Zoom